Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asus 970 Pro Gaming/Aura Mislabeled & Missing Sensors
#1
Information 
First, I still LOVE HWiNFO and use it every single day! Second, there are some mislabeled sensors (voltages especially) and missing fan RPM's. I currently have CPU_Fan, CPU_OPT, and W_PUMP headers connected but only CPU_FAN/Chassis is displayed.

I've only had this motherboard for a few hours so there may be some other weird things going on that I haven't noticed yet (too tired to continue hunting today). Link to some other users having the same issue: http://www.overclock.net/t/1617650/asus-...t_25717759

Lastly, here's a pic showing mislabeled voltages. Requested DBG and Report files linked below.

[Image: 8pSYznqZnCW-ymlDiNPLKzn5yi-UxkCJ1OD2tIl-...80-h894-rw]


Attached Files
.dbg   HWiNFO64.DBG (Size: 703.19 KB / Downloads: 1)
.htm   METAL-WIN10.HTM (Size: 174.67 KB / Downloads: 1)
Reply
#2
Thanks for the report. This will be fixed in the next Beta build, which is scheduled for release in a few hours from now Wink
Reply
#3
Amazing how fast you work. Big Grin
Reply
#4
Hi, I am a little unclear on what is being monitored with the Asus 970 Pro Gaming. I have HWiNFO64 v5.54-3200.

My temperature sensors for my CPU and Motherboard are:

CPU (Tctl) - This temp is usually equal to CPU Package (TSI)
CPU Package (TSI) - This temp is usually equal to CPU (Tctl)
CPU - This temp is usually at least 10 degrees C greater than CPU Tctl and TSI during stress testing.
Motherboard - I assume this is some place on the motherboard that doesn't typically experience much heat because it rarely changes more than 1-2 degrees.

According to the Asus Software Suite there are two sensors namely, Motherboard and CPU. "CPU" in HWiNFO tends to track closely to "CPU" in the Asus Software Suite.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)