Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fatal Error after starting
#1
Hi there!

is hwinfo working with old 468th boards without onboard ide/floppy controllers?
I'vd tested with two boards:

SOYO 25R2 and Abit AN4

both of them generates a Fatal error immediately after loding hwinfo for DOS 5.5.2

any idea whats the rason?
might a older version is woring with such boards?

thanx and regards
Zen
Reply
#2
It should be working with those boards. What's the exact error you're getting, can you please post a screenshot and when it happens ?
What DOS and other environment are you using? Try to use plain DOS (with XMS and HIGH) and minimize other drivers or programs.
Reply
#3
Hi Martin,

thanx for quick answer

I'm using a well working dos 6.22 boot-floppy-disk
my config sys says:

LASTDRIVE=X
switches=/f
DEVICE=a:\DOS\himem.sys /M:1 /V /TESTMEM:OFF
rem hoher buffer -> viel DOS im ASP
BUFFERS=25,0
FILES=61
rem dos=high
dos=umb,high
FCBS=16,0
STACKS= 9,278

[menu]
menucolor=13,1
menuitem=gui,GUI
submenu=report,report
menudefault=report,3

[report]
menuitem=full, full report
menuitem=short, short report
menudefault=full,3

[gui]

[short]

[full]

(this config,sys works with all modern boards)
------------------
first it take a very long time (5:30min) to pass the "reading data" sequenz
(normally with other boards is 1:30)

after my OK on the greeting dialog, a red dialog appears:

Fatal Error
Cannot continue
[Quit]

I'd checked different Controller

best regards
Zen
Reply
#4
So you don't even get a chance to access the menu and no further window opens ?
Have you tried to run on other 486 machines where it would work, or does it always crash on 486's ?
Reply
#5
Rehi again Martin,

yes, I can't access the menu, only quit is the option

so now I'd checked three other 486 boards,
one with FDD & HD controller on board -> run
one with only HD on board -> run too!
and an other with no controller onboard again -> faild

let me know, if you like to know what boars I'd tested

greetings
Zen
Reply
#6
I'm afraid, HWiNFO for DOS has not been updated for a long time, so it's kind of phased out. I also don't have any such systems on which I could test it anymore, so it's hard for me to diagnose it.
Yes, please tell me which exact 486 CPUs have you tested - which ones work and which ones don't.
Reply
#7
(07-02-2014, 07:23 AM)Martin Wrote: Yes, please tell me which exact 486 CPUs have you tested - which ones work and which ones don't.

okay, here we go:

run: MSI MS4143 on board: FDD & HD CPU i486DX2 66
run: Chaintec 4SPI onboard: HD CPU i486DX2 66

faild: Abit AN4 CPU AMD486DX40
faild: PCChips M421 CPU i486SX25
faild SOYO 25R2 CPU AMD486DX4 100

further I'd tested different controller cards for floppy-booting:

UN-105 MICRO EQUIPMENT CORPORATION
Lonshine / SMC
WD1003

hope it helps Smile

Zen
Reply
#8
Thanks for the additional information.
Please try this version: http://www.hwinfo.com/files/HWINF555.zip and let me know the result.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)