Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HWInfo32 crashes during discovery
#1
Hi,
I downloaded and installed the app on my main pc (Quad core Q6600 with 8GB ram en W7 64-bits)without any problems (apart from some strange high temperatures).

The same tool however crashes on my mediacenter PC (amd x2 4400+ with 4GB Ram and W7 32-bits) during the discovery and I tries almost all options in the configuration (on/off).

I attached the debug-file and an eventerror. Does anyone have an idea how to fix this or have tips to get it running?

Best regards,
Bart


Attached Files
.dbg   HWiNFO32.DBG (Size: 232.33 KB / Downloads: 34)
.txt   HWinfo32Eventerror.txt (Size: 1.65 KB / Downloads: 32)
Reply
#2
Thanks for the report.
Please try this build: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.hwinfo.com/beta/hw32_368_1114.zip">www.hwinfo.com/beta/hw32_368_1114.zip</a><!-- w -->
if it fixes that issue and let me know.
Reply
#3
This version does work better for my Mediacenter, I can collect some sensor data. But I have had two freezes/hangs. CPU temp was around 61 degrees Celsius.
Reply
#4
1. So now the scan finishes, but there are problems during sensor monitoring?
2. Does only HWiNFO32 crash or the whole system (Blue Screen or reboot)?
Could you please post again a Debug File after it crashes?

bjt Wrote:This version does work better for my Mediacenter, I can collect some sensor data. But I have had two freezes/hangs. CPU temp was around 61 degrees Celsius.
Reply
#5
I don't have a debugfile from the systemhangs/freezes: no bsod, just a complete lockup; still video and some noise, but no activity whatsoever. Attached is a debug-file from a hwinfo32 crash.


Attached Files
.dbg   HWiNFO32.DBG (Size: 213.13 KB / Downloads: 29)
Reply
#6
So this debug file was recovered after the system lockup?
I see you have both windows open in parallel - the System Summary and Sensors.
If you close the System Summary and have only Sensors open, does the freeze occur too?

bjt Wrote:I don't have a debugfile from the systemhangs/freezes: no bsod, just a complete lockup; still video and some noise, but no activity whatsoever. Attached is a debug-file from a hwinfo32 crash.
Reply
#7
I think I'll have to explain why I want to use the tool: the machine is somewhat unstable and I'm not sure why, because the times the auto-poweroff (going black without any notice) vary. That's why I'm suspecting the CPU temperature (the airflow within the casing isn't optimal) but also the powersupply. I hope to find this in the logfiles.

The last debug file is to large to upload (3MB and still with both windows open); tomorrow I'll try with only the sensor window.
Thanks in advance.
Bart
Reply
#8
In case the machine is unstable, I'm not sure that HWiNFO32 causes this feezing.
Reply
#9
The freezing is new and when HWInfo32 is running, "normally" the machine just powers off.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)