Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In HWInfo 5.80 and latter have error
#1
Hi )

If I User HWInfo 5.80 and latter , i have error on Asus X99-AII board. If I click button sensors always EXT FANS are displayed as 65536 RPM. I not have no one fan in ext fan connector on Asus X99-AII. In BIOS and in AIDA64 and in HWInfo64 5.74 and older this bug not have.
Reply
#2
Can you please post a screenshot of the sensors window showing those invalid values? Also, what is the exact model name of the mainboard?
Reply
#3
Yes
I can


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply
#4
Thanks. This will be fixed in the next Beta version v6.01.
Reply
#5
(01-10-2019, 11:30 AM)Martin Wrote: Thanks. This will be fixed in the next Beta version v6.01.

Thank you )  but in 6.01 this bug detected if run AIDA64 sensors and HWInfo64 sensors ) in 5.74 this bug not detect if run HWInfo64 only 5.74 and if run AIDA64 sensors with HWInfo64 )


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#6
This is a collision between HWiNFO and AIDA64 when both try to read the sensors.
We will try to find a solution, which will require changes in both tools.
For the time being, please avoid using both tools for monitoring at the same time.
Reply
#7
But iif use both AIDA64 and HWInfo64 5.74 , this problem not detet )
Also this bug not detected if use AIDA64 5.99 and older with HWInfon64 5.74 and older.
But as only I use AIDA64 any versionh with HWInfo64 5.76 and newer - this bug have.
Reply
#8
That's most probably because older HWiNFO versions didn't attempt to read Extension fans on your mainboard.
AIDA64 got this support only recently as well.
Reply
#9
But I not have external Fan ) therefore I think what no need read what is no ) or need skip fixed ranges.
Reply
#10
You can remove any entries from the sensors list in HWiNFO - just hit the Shift-Del key over them.
Reply
#11
(01-11-2019, 12:55 PM)Martin Wrote: You can remove any entries from the sensors list in HWiNFO - just hit the Shift-Del key over them.

Oh yes ) yes ) I can do this ) but with next run all deleted parameters recovery automaticaly. Even if this not need.
Reply
#12
You need to first close HWiNFO for settings to be saved.
Reply
#13
No, that not working.
Problem in differnce sensors when I run only HWInfo64 and when I run AIDA64 -> sensors , and next run HWInfo64 -> sensors.
When runned only HWInfo 6.01 beta - EXT FAN not availabe , when run AIDA64 , in AIDA64 open service -> stress test -> sensors , and next run HWInfo64 -> Sensors - EXT FAN aailable again.
Therefore saved settings was be damaged as only rerun HWInfo or with AIDA64 or without AIDA64.
Reply
#14
What you think about this bug ?
This fixible ? Or this not fixible ?
Reply
#15
It should be fixable, but both tools need to implement the same workaround.
I discussed this with the author of AIDA64, but we haven't yet decided what would be the best way.
Reply
#16
Good i'm wiil waiting fixible this bug )
Thanks you )
Reply
#17
Still have question.
What is Volt 1/2/3/4/5/6/7/8/9 ? What this is voltage ?
Why some values in this table displayed as zero or very differenced ?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)