Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved Hwinfo64 crashes on Crossfire 7950
#1
Hwinfo64 was working fire before I added another 7950, so running crossfire of 2 Saphhire 7950.
I have Windows 8 Pro, x64. Also tried complete clean install of Win8 and the crash is still there. Looking into debug info , it crashes when detecting Video 0.
I have also disabled ULPS feature using Sapphire Trixx, plus checked registry, if it is really disabled.


Attached Files
.dbg   HWiNFO64.DBG (Size: 219.99 KB / Downloads: 2)
Reply
#2
Thanks for your report. Is this an application crash of HWiNFO only ?
Reply
#3
Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 5/25/2013 10:52:46 PM
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: kd-g
Description:
Faulting application name: HWiNFO64.EXE, version: 4.1.8.0, time stamp: 0x5194c6ed
Faulting module name: atiadlxx.dll, version: 6.14.10.1127, time stamp: 0x516d53cc
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000014d05
Faulting process ID: 0x5b8
Faulting application start time: 0x01ce5989caa5f351
Faulting application path: C:\Program Files\HWiNFO64\HWiNFO64.EXE
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\atiadlxx.dll
Report ID: 0d1a1f63-c57d-11e2-be71-50465d8e9b3d
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-05-25T20:52:46.000000000Z" />
<EventRecordID>2006</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>kd-g</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>HWiNFO64.EXE</Data>
<Data>4.1.8.0</Data>
<Data>5194c6ed</Data>
<Data>atiadlxx.dll</Data>
<Data>6.14.10.1127</Data>
<Data>516d53cc</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>0000000000014d05</Data>
<Data>5b8</Data>
<Data>01ce5989caa5f351</Data>
<Data>C:\Program Files\HWiNFO64\HWiNFO64.EXE</Data>
<Data>C:\Windows\SYSTEM32\atiadlxx.dll</Data>
<Data>0d1a1f63-c57d-11e2-be71-50465d8e9b3d</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>
Reply
#4
Thanks, that helps me even more.
It seems that in fact the crash doesn't occur in HWiNFO, rather in an ATI library which should be used to gather information about GPU (ADL).. Well, it seems there is a lot of problems with ADL...
So I have disabled some functions. Please try this build: http://www.hwinfo.com/beta/hw64_419_1938.zip
and let me know if it works now...
Reply
#5
I have the same problem on AMD 4870 CF:

Faulting application name: HWiNFO64.EXE, version: 4.1.8.0, time stamp: 0x5194c6ed
Faulting module name: atiadlxx.dll, version: 6.14.10.1104, time stamp: 0x50a69693
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000000125d5
Faulting process id: 0x1084
Faulting application start time: 0x01ce62e711970387
Faulting application path: C:\Program Files\HWiNFO64\HWiNFO64.EXE
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\atiadlxx.dll
Report Id: 80a777fc-ceda-11e2-be89-000a3a87f9fe
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Previous version of HWINFO was working fine.
Reply
#6
Have you tried either the latest HWiNFO Beta build 1940, or to change the graphics driver to AMD/ATI ?
Reply
#7
(06-06-2013, 08:33 PM)Martin Wrote: Have you tried either the latest HWiNFO Beta build 1940, or to change the graphics driver to AMD/ATI ?
Well... I have the latest AMD ATI drivers installed, along with ATI Tray Tools. Latest BETA of HWINFO seems to work OK! Thanks!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)