Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved Kept Crashing after ASUS X370 BIOS Updated to 6302
#1
I've been using HWinfo64 for a few months now and everything is going good, I manage to monitor my hardware without any problem. But after I updated my ASUS X370 Crosshair VI Hero's bios to the latest version, the application will crash upon opening.

But the weird thing is that if I open up the application right after my desktop load, it would pose no problem at all and would work normally. However, if I only start to run the application after I had been using my PC for a few minutes, it just won't load. It would stuck at the "Detecting CPU #11" part, and would not load any more. I understand that it could be a problem with the BIOS, I just need to know if there is any way for me to resolve this issue by tinkering with the settings in the software itself.
Reply
#2
I will need the HWiNFO Debug File of the crash to analyze this in more detail.
Reply
#3
(12-02-2018, 12:13 AM)Martin Wrote: I will need the HWiNFO Debug File of the crash to analyze this in more detail.

Here it is:


.dbg   HWiNFO64.DBG (Size: 220.31 KB / Downloads: 1)

I kept freezing at the detecting CPU #11. Hope you could help me with this.
Reply
#4
This is a BIOS problem, it looks like version 6302 has broken something in WMI hardware monitoring support and crashes when it's queried.
For the time being, until ASUS fixes this in a new BIOS, you can use this workaround: Open the HWiNFO64.INI file and put the following line at the end of the file:
AsusWMI=0
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)