Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved Wrong cpu frequency
#1
I've AMD Llano Processor (A8 3510MX) 1.8 GHz Turbo 2.5 GHz
Hwinfo32 (4.23-1981) shown wrong frequency in System Summary (3600MHz , Turbo 4000 MHz)
and General Information shown Original Processor Frequency 4000 MHz (same in A6 3400M) Bus speed 200 MHz
in fact, Llano has 100 MHz dissimilar FX or Phenom/Athlon have 200 MHz.
Reply
#2
Thanks for the report. HWiNFO treats all Llano CPUs as 100 MHz RefClk, so I'm wondering that you get such numbers...
Please attach a HWiNFO Report File (HTM) and Debug File for a more precise analysis and fix.
Reply
#3
(09-01-2013, 04:01 PM)Martin Wrote: Thanks for the report. HWiNFO treats all Llano CPUs as 100 MHz RefClk, so I'm wondering that you get such numbers...
Please attach a HWiNFO Report File (HTM) and Debug File for a more precise analysis and fix.

Thank you.

debug file.


Attached Files
.htm   AMD_KAMILIA-NB.HTM (Size: 52.36 KB / Downloads: 3)
.dbg   HWiNFO32.DBG (Size: 223.91 KB / Downloads: 1)
Reply
#4
Thanks for the report, I'll fix this in the next build.
Reply
#5
Please try this build: http://www.hwinfo.com/beta/hw32_423_1988.zip
and let me know if it's OK now.
Reply
#6
(09-01-2013, 10:35 PM)Martin Wrote: Please try this build: http://www.hwinfo.com/beta/hw32_423_1988.zip
and let me know if it's OK now.

It works ! but NB clock shown wrong clock 300MHz (Authentic, 667 MHz)
Thank for you advise.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#7
Thanks, I'll fix this in the next build.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)