Recent content by InstantAli3n

  1. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    FIXED IT! It was the AMDA00 driver. THis is for monitoring thermal probes and sensors in case you use them, but it's known to be not only broken but "impossible" to remove. Asus doesn't give a shit and hasn't updated it since 2014, however INTEL DOES care and there was a driver available for...
  2. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    Sorry! I was busy, I'm back now. I have no other monitoring software running. I closed MSI Afterburner and there is nothing else that monitors. I will try disabling some hardware monitoring in the bios as that is possible to do... hopefully I get back to you soon!
  3. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    WOW!!! It loaded faster than I've ever seen it! It loaded instantly! Disabling SMBus Support, that did the trick. Even the main summary window loads faster, only pausing briefly at Enumerating Busses something and Enumerating Sound Cards and one more Enumerating thing, all right at the end...
  4. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    I disabled and deleted a random asus service a while back, long before this issue.  Otherwise I do have all drivers installed for my board using Snappy Driver Installer (try it) I just uninstalled some other Asus device driver called AMDA00 interface and ACPI Fixed Feature Button, but they...
  5. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    For sensors, It hangs first at Core #0 for 2 seconds, then speeds up to the usual imperceptibly fast speed until it hits MX/ECM/LM/ADM, at which it starts going one by one, each taking about 150-166ms until the value after the final PMbus is reached (DRAM TS or something?), then it goes like...
  6. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    Perhaps it's a half second faster with GPU I2C Support disabled... maybe. I cleared the cache on it and then tested a few times. Debug mode does make it slower, I noticed that right away. The effect is relatively minor on my machine though. Mostly it just makes sensor fields flicker when...
  7. InstantAli3n

    Sensors taking 12+ seconds to load on my PC

    This is happening only on my machine. 12 seconds is a lot considering I'm running a 4790k at 4.7GHz, and an SSD. It used to take one second or possibly less. I tested on a few others PCs and they load right quickly as usual. This started happening some time after 5.20.2800 but not directly after...
  8. InstantAli3n

    HWINFO64 sensor s Flashing on/off

    I just downloaded a fresh portable copy to work with. Debug on like the sticky says. I didn't find that issue yet, but found something different that's pretty weird already.  I just started hiding values, and eventually this happened. It does "weird stuff" like this a lot, I didn't do anything...
  9. InstantAli3n

    HWINFO64 sensor s Flashing on/off

    I've been having this issue quite a lot. It usually occurs if I try to hide, move or otherwise change something in the graph. I haven't figured out EXACTLY what starts it, but once it's started it's very hard to stop and is really annoying. When it happens, every time the graph refreshes...
Top