Recent content by Mexxxi

  1. M

    Cannot install HWiNFO64 driver

    "Fixed order" was already activated. "Restore Original Order" did the trick. Thank you :) Is it normal to see two lines of the same temperature for the HD321KJ-HDD as you can see in the above screenshot?
  2. M

    Cannot install HWiNFO64 driver

    Not that I know of. I "lited" this Windows version, so may be that could be the reason, but unless HWiNFO accesses some extraordinary API which might have been removed, I can't really think of something that could block access to the drives. fsutil provides a similar functionality and has no...
  3. M

    Cannot install HWiNFO64 driver

    That expains it :) I have a Samsung 840 EVO SSD (512GB), a Samsung HD321KJ (320GB), a SanDisk SSD CZ80 64GB USB stick and a VHD which hosts the operating system, Windows 7 x64.
  4. M

    Cannot install HWiNFO64 driver

    Thank you for your suggestions. In the meantime I found out why this happened. I had just installed the Catzilla benchmark and merely being in its menu already blocked HWiNFO from loading the driver. Strange. Once I closed Catzilla, HWiNFO started without a hitch. Another question I don't...
  5. M

    Cannot install HWiNFO64 driver

    I had HWiNFO running all day without any problems. I played around with SpeedFan and AMD Overdrive and HWiNFO was still running fine. I then closed it and wanted it to open shortly after and was greeted with an error message that it can't install its driver. Is there any way to check what is...
  6. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    You're welcome. May be it would be a good idea to allow the user to set an upper limit for valid values. The chassis fan I'm using tops out at 1200 rpm, while my CPU-fan manages to reach 7000 rpm. The borders for validity vary greatly, so only the user can safely tell where the right dropoff...
  7. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    Awesome :) Yeah, I think no one would disagree with that :) Yes. Good idea. I did just that, but I'm rather disappointed. Unfortunately, SpeedFan has insanely long update frequencies and those don't allow for tracking quick value changes. Even when it's plotting fan speeds in its...
  8. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    Yes, that explains it. Seems that reading sensor values is more of a science than it seems :) May be it's just the way the chipset was implemented by the manufacturer. You wrote a post about certain CPUs not properly reporting internal temperature values. May be this is also a case where the...
  9. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    Interesting! May be you could implement a similar feature with a threshold that can be defined by the user, or can this already be achieved with the notification distance setting? I had it at 10 seconds and it still got triggered constantly despite the csv showing that HWiNFO never read that...
  10. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    Shouldn't this false zero value then show up in the minimum column? Nope. Good idea. I did just that. Check out the appended csv. I lowered the chassis fan speed to a minimum of about 500 rpm and HWiNFO sure did indeed read that as 0 rpm even though the fan didn't stop turning...
  11. M

    HWiNFO 4.41-2265 Alert Bug

    The sensor alerts get triggered even though nothing is wrong. I have two alerts set, one for my chassis fan and one for the CPU fan. The alert for the chassis fan is supposed to kick in if rpm go below 500, for the CPU if the rpm fall below 1500 rpm. My chassis fan runs at a rather low speed...
  12. M

    HWiNFO 4.41-2265 Beta crash bug

    When setting up an alert for a sensor and deleting the predefined "notification distance" value to enter a new one, HWiNFO immediately opens a new window asking to enter an integer value. Closing this window makes HWiNFO terminate itself without warning. This seems to work for any kind of sensor.
  13. M

    HWInfo hammering hard drive

    Thank you for the clarification :) The queries seem to be indeed cached as there seems to be no impact on the hard drive's performance. Thanks again for HWInfo and your awesome dedication :)
  14. M

    HWInfo hammering hard drive

    I'm using an Asus M5A97 R2.0 motherboard with an AMD SB950 SATA chipset. The drivers are a year old by now and I hadn't had any problems so far, but I updated them now. Since my machine is working right now, I have to wait a day for a reboot and see if the newer drivers do change that behavior...
Top