Recent content by Teral

  1. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    If "GPU VR VDDC Temperature" and "GPU VR MVDD Temperature" are not shown at startup, then they do not appear until launched. But there is a way to activate them 1. Run the HWiNFO 2. Send PC to sleep 3. Wake up 4. PROFIT
  2. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    It seems to me only at the start of the program. I'll watch a day, maybe I'll notice something else.
  3. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    It's me again :) Probably a little offtopic. I noticed that the VRM temperature sensors are disappearing
  4. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Oh. Sorry, I hurried. Yes, he appeared. And it works well.
  5. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Now the fan sensor has disappeared
  6. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Sorry for the long silence, there were holidays :) Strange, does not work But MSI Afterburner and AMD drivers began to show 0 RPM when the fans are off
  7. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    I added an image to my previous post. You can give a link to HWiNFO without a patch.
  8. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Good news to everyone AMD in the new drivers (18.4.1) fixed fan monitoring on Vega.
  9. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Thank you for quick support, and solution to this problem.
  10. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    It works :) A little later, I will spend more tests in games. But it seems to me that this is the best solution, until AMD or Sapphire fix it in the driver or BIOS, if they fix it.
  11. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    Yes, I played for several hours in different games, the values for a spinning fan slightly change (maximum I saw three identical values when the fan was spinning, ex. 1430, 1421, 1421, 1421, 1402, 1416) For more reliability, I can activate the log in HWiNFO and send the result to you. With marks...
  12. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    This is madness... I made many attempts to trace the dependence of the FAN RPM sensor and the start / stop of the fans. after stopping the fan, the sensor sometimes shows high value it is (1715 rpm), but it can show a value between 1350 ... 1700 rpm So either wait for the fix in the AMD or VGA...
  13. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    On sreenshot: Black arrows start the fans Blue arrows fans turned off The red arrow is abnormally high, the fans are off (I think such high rpm, above 1700 should also be ignored)
  14. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    I saved the sensor log from the GPU-Z. I think it checks a few seconds if the rpm does not go beyond the range 1362..1700 then it reports rpm = 0
  15. Teral

    SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 Wrong FAN RPM

    It seems to me that a similar trick is used by the GPU-Z. When it starts up, it also for a second shows 1350 rpm, but then adjusts the indicators to 0 rpm. I open ticket in sapphire tech support, maybe they will offer a solution (for example a new version of BIOS)
Top