Search results

  1. Dave-H

    Sensors "Always On Top" Setting Ignored On Launch

    No sorry Martin, it's not doing that, it's just that it permanently sits on top of the oter HWiNFO window so it can't be switched to. Closing the sensor window closes the whole thing, but you can minimize it, which is the only way I've found of using the other window. Maybe that is expected...
  2. Dave-H

    Sensors "Always On Top" Setting Ignored On Launch

    I have always had the reverse problem, the sensors window seems to be always on top of everything else even when "Always on Top" is unchecked! Toggling it on and off makes no difference. :)
  3. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Hi again Martin, just a quick note to say that I've now decided a better way to go is to remove the artificial extra delay added to HWiNFO's startup, and simply disable the performance monitoring system on XP completely, as I never actually use it! I've done that now and removed the startup...
  4. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Yes indeed there can't be many left still using HWiNFO on XP (and even less on 98! :D ) Thanks for the help as always, at least I now know why the error messages were happening. Cheers, Dave. :)
  5. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Hi again Martin! I've set Startup Delayer to delay the startup of HWiNFO by 3 seconds, and that seems to have made the error message go away. With 2 seconds, it still appeared. I suppose I should investigate why the Server service is taking so long to start that HWiNFO is causing it to throw...
  6. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    It seems to load faster in that configuration! The longest pause is on "Detecting CPU #0". I have a dual processor system if you remember. I don't see "Detecting CPU #1", but it may be too quick to register of course! :)
  7. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Ah, thanks! I'll let you know what happens.
  8. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    OK, it is on "System". How do I see the Detecting process?
  9. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Actually if I stop it and start it manually again, it seems very slow indeed! There's a good 25 seconds between me running it and the icons appearing in the system tray. Interesting about the driver, when I first looked Persistent Driver was checked, and the start type was set to "Demand". I...
  10. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Ah right, I just wondered. Are the new functions the reason why version 7.12 is apparently so much slower starting up than previous versions, at least on XP? I already have the Startup Delayer program installed for other reasons, so adding HWiNFO to it won't be a problem. Just one other query...
  11. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    Thanks for the fast reply Martin! Yes, that would make sense. The Server service is set to automatic and is running fine, but as you say if it's not up and running before HWiNFO expects it to be, that could well generate that error. It also disappears of course if I disable the PerfNet...
  12. Dave-H

    PerfNet Error with HWiNFO 7.12 in Windows XP

    I recently noticed errors being logged in my Windows XP Application log on every boot. They are from PerfNet. I didn't make the connection straight away, but after a lot of head scratching and experimentation, I found that the start of the messages coincided with my update to version 7.12 of...
  13. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    It certainly is useful, it's exactly what I wanted, as the only way to get a single overall temperature before for each processor was to use the "CPU1" and "CPU2" options in the W83793 section, which from what HWiNFO says about them, are very possibly not actually average temperatures at all...
  14. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Ah, so the opposite of what I thought "run-time average" meant! D'oh! :D So it is an average, the "live" temperatures of all four cores (in my case) added up and divided by four? That's what I understand an aggregate to be in this context. :)
  15. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Sorry, can I just clarify this. The info tip says that the core temperature values are aggregated into one value, but it's not a "run-time average". Does that mean that it's an average value of all the core temperatures for the processor since the start of that session, rather than a real time...
  16. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Under just the "Core Temperatures" section, or all the temperatures in the DTS section? If the former, isn't that just the average temperature of the cores? Is the "node" the whole DTS section? Sorry to be a bit thick here! :)
  17. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Thanks, I thought that would be the case with Windows 98, but just thought I'd ask! :D I've looked at the tooltip, but I'm not immediately sure what's meant by "aggregated values". Aggregated values of what? :)
  18. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Hi Martin. I've tested this new version for a while now, and everything seems fine, thanks very much. The clocks are being displayed correctly now for my second processor. Just a couple of suggestions. I assume that the sensor labelled "Core Temperatures" shows the average of the readings from...
  19. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Ah thank you! I didn't realize or notice that the beta was only available as a portable version. I'll let you know how it goes. Thanks, Dave. :)
  20. Dave-H

    Nonsense min and max CPU core temperature values on system tray icons

    Thanks, but where do I download it? I'm being offerered it if I check for updates, but if I click on the Update option, nothing happens. If I go to the changelog on the website and click on the link for it, it just goes to the normal download page for version 7.00. :)
Top