Bad per core frequency window on LGA3647 platform

111alan

New Member
Shown in the pic bellow. It seems that the window size is only good for 6 cores, the rest of cores went out of the box :(
 Also for some reason memory SPD information can't be detected. In fact CPU-Z can't detect it as well, got any idea about this?
 Thx.
[attachment=2945]
 

Attachments

Martin

HWiNFO Author
Staff member
You probably changed display scaling recently. Use the latest HWiNFO version and do a Reset Preferences if that didn't help.
As for SPD, the mainboard uses some proprietary multiplexer for SPD, which is not known to us yet.
 

RolloZ170

Member
111alan said:
Shown in the pic bellow. It seems that the window size is only good for 6 cores, the rest of cores went out of the box :(
 Also for some reason memory SPD information can't be detected. In fact CPU-Z can't detect it as well, got any idea about this?
 Thx.
Which CPU-Z version do you use ? i have a X11SPM-F too and CPU-Z shows NO spd data all all.
 

111alan

New Member
Martin said:
You probably changed display scaling recently. Use the latest HWiNFO version and do a Reset Preferences if that didn't help.
As for SPD, the mainboard uses some proprietary multiplexer for SPD, which is not known to us yet.
After many resets and messing around the window fixed itself :D

For the spd it seems that on other 3647 boards like Asrock EPC621D8A the spd can't be read as well. Also the problem happens on some supermicro C612 boards as well. I think the problem come from that AST2500 super IO chip?
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
No, it's not the AST2500 chip, but some other SMBus multiplexer that needs special driving. The problem is that mainboard vendors don't release this information.
 
Top