Fan monitoring requests

yhd12138

Member
Hi, I have a laptop ASUS TUF Gaming A15 (FA506IU), with the EC model IT8987VG. The CPU Fan speed and GPU fan speed are available in Armoury Crate.
I noticed that Intel had used IT8987VG for their NUCs. In their Technical Product Specification, Intel claims that this EC helps monitor hardware informations.
So, I made several dumps of the EC with RWEverything.
Link: https://yhdog-my.sharepoint.com/:u:...JFn6r5zCz8a0MBEhj-iny42qMA8LpNmXKnRg?e=ookdra
  • EC6662_CPU_0_GPU_0.rw is my EC dump when CPU fan speed is 0 RPM and GPU fan speed is 0 RPM in Armoury Crate.
  • EC6662_CPU_2500_GPU_2500.rw is my EC dump when CPU fan speed is 2500 RPM and GPU fan speed is 2500 RPM in Armoury Crate.
  • EC6662_CPU_5700_GPU_5700.rw is my EC dump when CPU fan speed is 5700 RPM and GPU fan speed is 5700 RPM in Armoury Crate.
Could you please add fan speed monitoring (or more functions if possible) of this laptop to HWiNFO?
Any responses will be appreciated.

屏幕截图 2022-03-09 001911.png

屏幕截图 2022-03-09 001946.png
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Thanks for the dumps, this allows me to add fan speed monitoring for this model. It will be available in the next (Beta) build.
 

yhd12138

Member
Hi, Martin, thanks to the lastest Beta (v7.21-4720), now the CPU/GPU fan speeds are available in HWiNFO.
But there seems to be an issue that the fan speed values are read only once after I click Contine when I get the EC warning (picture 1), and the values turn grey and do not refresh anymore (picture 2).
I have compared the fan speed values reported by HWiNFO to Armoury Crate and I'm sure that the fan speed values are accurate. Thanks for your help.
 

Attachments

  • 屏幕截图 2022-03-11 200816.png
    屏幕截图 2022-03-11 200816.png
    40 KB · Views: 5
  • 屏幕截图 2022-03-11 200248.png
    屏幕截图 2022-03-11 200248.png
    188 KB · Views: 5

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Grey values mean HWiNFO is unable to read correct values from the system. I assume this might be caused by a conflict with Armoury Crate, try to run without it.
 

yhd12138

Member
Hi, I have force stopped the Armoury Crate UWP APP, all ASUS services and processes, but still got grey values.
 

yhd12138

Member
Hi, Martin. I think I have found the problem.
The EC polling period was modified to a very large number by me a long time ago.
Sorry for my personal mistake.
The fan speed monitoring works well now (with the Armoury Crate running)! Thanks! ;)
 
Top