x58 ICH Temperature undetected

Gid

Member
In 4.09 & in latest beta version, but detected by other programs.
It does detect ICH voltage, but i need the temp,
i use it in conjunction with rivatuner server to show in-game.

can i edit it the *ini file to make it detect it?
specs:
Win7 64Bit, i7 920 DX58SO board, latest chipset drivers & bios.

thanks.
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
I need to see what HWiNFO reports exactly, so could you please attach a screenshot of the sensors window with all values, or HWiNFO Report File with sensor data and the HWiNFO Debug File.
 

Gid

Member
Martin said:
I need to see what HWiNFO reports exactly, so could you please attach a screenshot of the sensors window with all values, or HWiNFO Report File with sensor data and the HWiNFO Debug File.
Hello Martin, thank you for taking the time to assist me.

here is the CSV log file:
http://pastebin.com/QDN5ehpL

HWinfo screenshot:
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
The "MBoard" temperature under the Adigilog sensor was originally named by HWiNFO as "IOH", but you seem to have renamed it to MBoard. So that should be the IOH temperature you're searching for.
 

Gid

Member
Martin said:
The "MBoard" temperature under the Adigilog sensor was originally named by HWiNFO as "IOH", but you seem to have renamed it to MBoard. So that should be the IOH temperature you're searching for.
umm.. guess i forgot i renamed it, but that it's reading it wrong
because that sensor is actually my Board temp, so i guess threes a sensor
assignment mix up.

so the real problem is ICH is reading the Motherboard 's temp' sensor.
(got a fan controller so i can tell what is what for sure)

and i just checked in the aida sensor settings,
its reading it right, NB is my ICH temp. (and i did not renamed it there)



:huh:
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Thanks, I see now...
Could you please attach the HWiNFO Debug File, so I can check it in detail?
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Thanks. I think I found the problem. A fix will be available in the next build released.
 

Gid

Member
just back to update, version 4.14-1880 detected ICH temperature
it detected it as motherboard, but that's fine, i renamed it, now all good.

thank you very much Martin. :angel:

 
Top