3-5 sensor bugs with 8700k on ASUS Z390-I gaming ITX Board

wazer

Member
I took a screenshot and marked the ones I think is very suspicious, since my office room is well over 20c more like 25c in the mid days.

I attached a screenshot and debug file with 6.09-3850 x64 version

 

Attachments

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
 

wazer

Member
Martin
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.

Alright that means temp2 > temp 9 & mem channel 0 rank is invalid all of it?
 

wazer

Member
Martin said:
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
Alright that means temp2 > temp 9 & mem channel 0 rank is invalid all of it?
 

wazer

Member
Martin said:
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
While we are at it, I have another machine 1700x with x370-F gaming board from ASUS.

Attached screen + dump

If there's anything particular standing out that's wrong?



 

Attachments

Martin

HWiNFO Author
Staff member
wazer said:
Martin said:
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
Alright that means temp2 > temp 9 & mem channel 0 rank is invalid all of it?
I'm not sure about Temp2, but Temp3-5 and Mem channel 0 rank are invalid.
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
wazer said:
Martin said:
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
While we are at it, I have another machine 1700x with x370-F gaming board from ASUS.

Attached screen + dump

If there's anything particular standing out that's wrong?



I don't see anything wrong here. Temperature 3-6 are most probably just mirrors of the same value, which might be the CPU socket temperature.
 

wazer

Member
Martin said:
wazer said:
Martin said:
Those are invalid readouts that should be ignored. I will remove them in the next HWiNFO build.
While we are at it, I have another machine 1700x with x370-F gaming board from ASUS.

Attached screen + dump

If there's anything particular standing out that's wrong?
I don't see anything wrong here. Temperature 3-6 are most probably just mirrors of the same value, which might be the CPU socket temperature.
Alright ;)

is there any ETA where I would see the changes, next beta and if so when if possible to say?

thanks for maintaining this quality software.


BTW. Suggestion - Would it be too costly to code and having stored dumps sent directly to hwinfo via a button?

Like when new hardware is arriving or bugs, where we simply could generate dump/debug > automatic zip > send to hwinfo servers? so you/hwinfo team can see changes etc.
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Those changes will appear in the next Beta build.
An automatic submission was planned, but due to privacy concerns (i.e. GDPR) it has been postponed.
 

wazer

Member
Those changes will appear in the next Beta build.
An automatic submission was planned, but due to privacy concerns (i.e. GDPR) it has been postponed.
Alright.

I tested latest version you can remove the temp2 also from the z390-I , its not going up or down, its just frozen, have been doing a lot of encode and gaming sessoins 12h+ i checked countless days, its just stuck :)
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Alright.

I tested latest version you can remove the temp2 also from the z390-I , its not going up or down, its just frozen, have been doing a lot of encode and gaming sessoins 12h+ i checked countless days, its just stuck :)
OK, will do in the next build.
 
Top