ASUS ROG STRIX X470-F Fan Header Readings

dfg555

Member
This has been happening for quite sometime now but I just decide to ignore it. It's not really a big deal but kind of annoying. So I have 3 intake fans that only spin when the CPU hits 60C+ and for some reason HWiNFO readings for 1 second bug out to absurd numbers as you can see from the screenshot that causes the maximum value go out of control when these 3 intake fans are rated for 1200 RPM.

Windows 10 v1803
HWiNFO v5.86-3480

Intake Fans: https://www.nzxt.com/products/fn-v2

https://i.imgur.com/cLf0mRo.png
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
That looks like some conflict with another tool. Are you perhaps running HWiNFO together with some other hardware monitoring tool?
 

dfg555

Member
Martin said:
That looks like some conflict with another tool. Are you perhaps running HWiNFO together with some other hardware monitoring tool?
Only hardware monitoring tool I'm using is HWiNFO.
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
I'm not sure why exactly is this, but some ASUS mainboards are known to have problems during monitoring.
ASUS is developing a BIOS with new interface for monitoring that should resolve this, but I don't know when they will release it for your mainboard.
 

dfg555

Member
Martin said:
I'm not sure why exactly is this, but some ASUS mainboards are known to have problems during monitoring.
ASUS is developing a BIOS with new interface for monitoring that should resolve this, but I don't know when they will release it for your mainboard.
I see. Also would you have an idea what "Temperature 3, 4, 5, 6" are on my motherboard's sensors? I was testing under load/idle and they seem to scale together. It's on my screenshot.
 
Top