HW Info causing strange stutter/frame/audio skipping

psyside

Member
Whenever i open the sensors, audio skips, frames in game skips, and also....there is mouse pointer lags, like stutter can you help me about this issue? other then that this program is truly amazing! ;)
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
Please attach a screenshot of the sensor screen so I can see what kind of sensors are there.
You might try to start disabling sensor values one by one (using right-click) to see which of them cause this stutter. Usually some SMART values might cause this (it's a disk controller driver issue).
 

psyside

Member
Martin said:
Please attach a screenshot of the sensor screen so I can see what kind of sensors are there.
You might try to start disabling sensor values one by one (using right-click) to see which of them cause this stutter. Usually some SMART values might cause this (it's a disk controller driver issue).
Ok thanks, here comes the SS's







With version 3.86 mouse lag, stutter and audio skipping is gone, but the frame skippin ingame is still present :( i even disabled smart reading but still same, oh and btw my SSD Crucial C300 is not detected, maybe that smart value is the issue?
 

psyside

Member
I disabled it, and still the same :( even with everything disabled i left only cpu usage sensors, it still audio/frame skipping..
 

psyside

Member
whole sensors, like this,




Yet the stutter wont go away, its really shame because other then this HW Info is the best monitoring software i ever used.
 

Martin

HWiNFO Author
Staff member
- When you disable the first (System) sensor doesn't that help either?
- Do you have the System Summary window closed?
- When you close the sensors window does the stuffer go away?
- I think you don't have the latest version - v3.88. Please try to upgrade.
 

psyside

Member
Martin said:
- When you disable the first (System) sensor doesn't that help either?
- Do you have the System Summary window closed?
- When you close the sensors window does the stuffer go away?
- I think you don't have the latest version - v3.88. Please try to upgrade.
Issue solved, on the latest version, disabling the smart monitoring, fixed the stutter, thanks for help and creating this great software!
 
Top